Bakgrunnen for at vi skulle servere denne "gullmenyen" til 42 personer denne dagen er at vg2 ved Trysil videregående skole vant fylkemesterskapet i kokkelering. Det vi skulle servere var en fireretters meny bestående av siktartar til forrett, byggsuppe med egg og friske grønnsaker til mellomrett, rype og røstipoteter til hovedrett og forskjellige oster med hjemmelaget multesyltetøy til dessert. En ting som er så fint med denne menyen er at all maten er lokal og derfor ganske så miljøvennlig. For å få inn gjester til denne gullmenyen så hang vi opp innbydelser til denne gullmenyen for å se om det var noen som ville smake på denne nydelige maten, men det kostet 150 kroner da... haha :D.
Vg2 hadde begynt forberedelsene til denne dagen allerede på fredagen før, men det var allikevel mye å gjøre. Jeg var med og lagde siktartaren, da måtte vi legge ut brød som var skjært ut i sirkler på en tallerken. Deretter la vi en ringform oppå brødbiten (ringformen var like stor som brødbiten), og deretter la vi en skive med spekeskinke på størrelse med formen oppi formen. Deretter la vi siktartarblandingen oppi ringen. Den var laget dagen før og besto av oppskåret sik og litt krydder (jeg var ikke med på å lage den så jeg vet ikke noe mer om den). Vi måtte også presse siktartarblandingen litt ned i formen for at den skulle bli fast og fin siden vi skulle ta av formen etterpå. Dagen før hadde jeg hult ut agurk (tatt ut frøene) og skjært de i fine strimler, jeg hadde også skjært ferske rødbeter i tynne strimler (julienne kutteteknikk). Dette hadde jeg vakuumert slik at det skulle være klart til tirsdagen. Av agurken skulle vi lage en agurkblanding bestående av agurk og pisket crème fraiche, dette la vi så inni en stekeskinke som vi la ved siden av siktartaren. Vi la også noen salatblader ved siden av til pynt. Nesten til slutt sprøytet vi på små prikker med hjemmelaget kaviar og til slutt så tørket vi av eventuelt søl på tallerkenene. Så satte vi alle tallerkenene på en stor tralle som heter "staplejack" og kjørte den inn på kjølelageret slik at den skulle holde seg til maten skulle serveres.
Meg ved staplejacken
Da alt dette var ferdig så vasket vi benken der vi hadde holdt på, og så spurte jeg om det var noen andre som trengte hjelp, men det var det ingen som trengte, men jeg så at det var ganske mye i oppvasken, så jeg begynte på den. Helt på starten så var det ganske mye som måtte vaskes i oppvasken, men jeg fikk det unna til slutt, men da gjestene begynte å spise
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar