
En ting jeg kom til å tenke på var at de fleste av disse menneskene er slik som de er på grunn av en liten feil/mutasjon som forekom i deres gener før de ble født, et ekstra kromosom (Downs syndrom), eller at de ikke kom ut fort nok under fødselen slik at de ikke fikk tilført nok surstoff. Selvfølgelig kan det også være av andre årsaker de er slik som de er, men uansett er hendelsene som har fått dem til å bli sånn så små og marginale, men allikevel påvirker det deres liv så mye, og det er viktig at vi behandler dem som likeverdige mennesker (og det er det de er også). Det er viktig at vi ikke innfører sosial darwinisme og dermed støter dem ut av samfunnet vårt!

Darwin som en ape :)
Under Trysiliaden den 14. mars 2013 så var jeg så heldig at jeg fikk være med på å forberede til bespisningen og senere servere. Jeg synes det var en flott opplevelse der jeg virkelig fikk se hvor herlige disse menneskene er, og absolutt ikke skumle eller farlige som noen kanskje tror. I tillegg møtte jeg igjen noen gamle kjenninger som jeg hadde gått på ungdomsskolen med.
Logg for dagen:
Dagen begynte med at jeg møtte opp i Trysilhallen klokka 09.00. Deretter fikk vi beskjed om at vi skulle sjekke ut om det var riktig antall stoler ved hvert bord og om bordene var riktig fordelt. Vi skulle nemlig dele opp bordene kommunevis, og et visst antall kom fra hver kommune. Da vi hadde sjekket at antallet som kom fra hver kommune og antall bord og stoler samsvarte med hverandre kunne vi begynne å legge på duker. Det tok sin tid å legge duk på rundt 20 bord, men vi ble ferdige etterhvert. Det neste vi måtte gjøre da var å legge på kniv på hver side av bordet, og da vi hadde gjort det var det lett å finne plasseringen til glassene som alltid er rett over kniven. Det neste som vi skulle legge på da var gaffelen som skal ligge over kniven på motsatt side, så enkelt kan det gjøres. :) Så la vi på pappatallerkener og servietter. Da vi hadde gjort det så kom Helse- og sosialfag. Sammen skulle vi gå igjennom hvordan vi skulle servere, hvilket bord vi skulle stå ved og rekkefølgen. Da vi hadde gått igjennom det så fikk vi mat i restauranten (den samme maten som de som kom på Trysiliaden skulle spise). Da vi kom tilbake klokka ett så brettet vi alle serviettene (rundt 300 stk!) og da vi var 3/4 ferdig med det så begynte de første gjestene å komme, så da fortet vi oss litt. Da alle hadde kommet og satt seg så stilte vi oss opp ved bordene våre og tok dem godt imot. Etter en stund så kom Vg2 (på restaurant- og matfag) med maten. Så begynte vi å servere gryte, ris, salat, brus, brød og tilbehør. Ettersom ting ble tomme så kom vi med nytt og hjalp gjestene med deres egne ønsker. Jeg måtte gå allerede klokka 15.45, så jeg fikk ikke med med resten av dagen, men det var en fin dag :)

Fra Trysiliaden 2012
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar